Menu

Henk van der Baan vertelt zijn verhaal in het boek over Zonnegloren

dinsdag 20 augustus 2024

In hun zoektocht naar de verhalen van oud-medewerkers bezochten schrijvers Lex en Peter Henk van der Baan voormalig medewerker van de technische dienst van Zonnegloren. Plaats van handeling: het huis aan de Steenhoffstraat dat Henk liefkozend "Zonnegloren" noemt. Het naambord sierde vroeger een van de gevels van het ziekenhuis. Henk, geboren in 1953, vertelt in het boek over zijn tijd bij Zonnegloren.

,,Vanaf 1975 tot de sluiting in 1996 werkte ik bij Zonnegloren. Daarna heb ik nog bijna twintig jaar bij het Meander in Baarn gezeten," deelt Henk met trots. Hij blikt terug op zijn beginjaren, toen hij net 22 was en begon in de tuin, samen met collega Wim Pureveen. ,,Na een jaar of twee vroeg Brandsma, hoofd van de technische dienst, of ik wilde overstappen. Dat leek me wel wat."

In het boek over Zonnegloren, dat medio november verschijnt, vertelt Henk over zijn ervaringen, de uiteenlopende werkzaamheden in de technische dienst en de hechte gemeenschap binnen het ziekenhuis. ,,De mooiste tijd van mijn leven." Hij herinnert zich de ochtendrondes met de trekker om het vuilnis op te halen, de soms heftige incidenten, en de mooie momenten zoals de jaarlijkse volleybaltoernooien.

Henk’s verhaal is een van de vele persoonlijke vertellingen in dit boek, dat de rijke geschiedenis van Zonnegloren tot leven brengt. Het boek is nu te bestellen voor de voordelige intekenprijs van €26,95 via

www.uitgeverijpeles.nl/bestellen.

Mis het niet!

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact